Annons

Annons

Kalasfina vaniljsnurror

Annons

KardemummasnurrorIngen kan motstå dessa maffiga bullar med mandelmassa och vaniljkräm!

Vaniljsnurror
18–20 st stora
25 g jäst
3 dl mjölk (rumstemp)
¾ dl strösocker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
8–8½ dl vetemjöl special
100 g mjukt smör
Fyllning 1
50 g smör
150 g riven mandelmassa
1 tsk stött kardemumma
Fyllning 2
ca 2 dl vaniljkräm, typ marsàn-
Pensling
1 ägg
Ugn 225–250°

Gör så här
1. Smula ner jästen i en skål och lös upp den i mjölken. Tillsätt socker, salt, kardemumma och drygt hälften av mjölet.
2. Klicka i det riktigt mjuka smöret och blanda till en deg. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i minst 1 timme.
3. Fyllning 1: Blanda ingredienserna.
4. Kavla ut degen till en rektangel (ca 60×30 cm). Bred på fyllningen. Vik över hälften av degen från långsidan (så att rektangeln blir hälften så bred som innan). Skär ca 3 cm breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa. Sno samman och forma till en knut. Lägg dem i stora bakformar på plåt. Låt jäsa under duk i ca 40 min.
5. Fyllning 2: Häll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa in krämen i bullarna genom att trycka in tyllen i bullarna. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Älskar du att baka med vanilj? Här hittar du receptet på våra populära vaniljrutor

 

Recept på fler fikafavoriter hittar du här:

Blåbärsmuffins med vaniljgömma

Krämiga mint- och nutellarutor

Chokladkaka med toscatäcke

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…