Annons

Annons

Kalasfin kycklingpaj

Dela
(423)

Kalasfin kycklingpaj
Färdiggrillad kyckling är en smart genväg när tiden är knaper. 

4-6 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl kesella
Fyllning
½ grillad kyckling, urbenad
2½ dl crème fraiche
2 tsk röd currypasta eller tomatpuré
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 burk (227 g) ananasringar
250 g cocktailtomater
Garnering
grönkål
tomatklyftor
Ugn 225 °

Annons

Gör så här
1. Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt 30 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform, ca 26 cm i diam.

2. Fyllning: Blanda crème fraiche, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet. Dela kycklingköttet i mindre bitar och fördela det i formen. Dela ananasringarna och halvera tomaterna men spara ett par tomater till garnering. Lägg ananas och tomat längs kanten på pajen. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min. Garnera.

Gillar du paj? Här är tre andra läckra recept:

Färspaj med salami

Ädelost- och broccolipaj 

Festligt med kyckling och mozzarella 

Av Ellinor Varady
Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(423)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…