Annons

Annons

Kalasfin köttfärsgratäng

Dela
(96)

Köttfärsgratäng

Vardagsgott i festskrud!

Festlig köttfärsgratäng
4 port
500 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
4 msk tomatpuré
500 g konserverade tomater
800 g mjölig potatis
Ostsås
8 dl mjölk
4 msk vetemjöl
4 dl lagrad riven ost
Serveringsförslag
vitkålssallad
cocktaitomater
basilika
Ugn 175°

Annons

1. Stek köttfärs och lök i olja, krydda. Pressa i vitlök. Tillsätt tomatpuré och tomater. Låt sjuda ca 10 min.
2. Sås: Vispa samman 1 dl mjölk och mjölet i en kastrull. Koka upp och tillsätt resten av mjölken. Låt sjuda 5 min. Salta och peppra. Dra kastrullen från plattan och blanda ner hälften av osten.
3. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Låt potatisen få ett uppkok i saltat vatten. Häll av vattnet och varva köttfärs, potatis och ostsås i en smord ugnsform. Toppa med resten av den rivna osten.
4. Tillaga längst ner i ugnen ca 1 tim. Täck ev med folie om den får mycket färg.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis

Vill du piffa till gratängen? Köp fina gratängformar från oss!


Läs mer om:

Dela
(96)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…