Annons

Annons

Julpickles till skinkan

Pickles på rotfrukter är trevligt att servera till klassiska julbordsrätter som skinka och köttbullar.

Julpickles till skinkan
6 port
300 g morötter
250 g kålrot
200 g polkabetor
300 g gulbetor
100 g persiljerot
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
1/2 tsk salt
2 lagerblad
2 stjärnanis
8 kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor
1/2 tsk gula senapsfrön
1 rödlök
1 knippe dill

Annons

 

Gör så här

1. Skala och skär rotfrukterna i ca 2×2 cm stora tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 min. Häll av vattnet och låt rotfrukterna rinna av.

2. Koka samman ättiksprit, socker, vatten, salt och kryddor. Låt lagen kallna. Skala och strimla rödlöken. Plocka dillen.

3. Varva rotfrukter, lök, dill och lag i en väl rengjord glasburk. Låt vila 5 tim före servering. Förvara i kylen.

 

 

Läs mer:

Brysselkålssallad med nötter

Kål- och äppelsallad med brie

Rödkålssallad på sked

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…