Annons

Annons

Julig couscoussallad

En fräsch sallad är trevligt att bjuda på bland allt det köttiga. Basen av couscous och hela salladen är vegetarisk och passar till nästan all julmat. Fikon, gula russin och aprikoser ger fin färg och god sötma!

Julig couscoussallad

4–6 port

4 dl couscous
100 g skållad mandel
150 g broccoli
2 rostade röda paprikor
12 torkade aprikoser
4 färska fikon
1 litet granatäpple
1/2 dl gula russin
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad mynta
¾ dl olivolja
1/4 tsk malen kanel
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1/2 dl pressad citronsaft

Annons

Garnering
kryddgrönt, t ex mynta

 

Gör så här

1. Koka couscousen enl anv på förp.

2. Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Låt svalna lite och grovhacka dem. Dela broccolin i riktigt små buketter. Koka dem ca 1–2 min i lätt saltat vatten, spola av i kallt vatten, låt rinna av på papper.

3. Tärna de rostade paprikorna. Strimla aprikoserna. Klyfta fikonen. Halvera granatäpplet och pilla ur granatäppelkärnorna.

4. Blanda mandel, russin, broccolibuketter, paprikatärningar, aprikoser, fikon (spara några klyftor till garnering), granatäppelkärnor, örter, olja, kryddor och citronsaft i en skål eller på ett generöst fat.

5. Skölj couscousen i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Vänd ner couscousen i blandningen. Garnera med kryddgrönt och de sparade fikonklyftorna.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrssell

 

 

Läs mer:

Laxrulle med äpple och svartkål

Festligt med sillstubbar

Löksill och smörstekt kavring

 

 

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…