Annons

Annons

Julfavoriter från Rusthållargården

Jul på Rusthållargården 8

På Rusthållargården i Arild bjuds på såväl läcker mat som härlig stämning. Till julens favoriter hör Slaktar-Bengts skinka och Husfrusill – laga dem du med!

Slaktar-Bengts skinka

Den berömda skinkan som i verkligheten är karré!

Annons

6 port

500 g rimmad fläskkarré

150 g katrinplommon

1/2 dl skånsk senap

2 msk honung

1 dl ströbröd

2 morötter

150 g kålrot

150 g rotselleri

50 g bladpersilja

Ugn 175°

 

Gör så här

1.  Späcka karrén med plommon. Blanda senap och honung, pensla på karrén. Sikta över ströbröd. Tillaga mitt i ugnen 45–60 min, tills innertemperaturen är 68°.

2. Skala och tärna rotfrukterna fint. Förväll i lätt saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet. Finhacka persiljan och strö över. Servera till tunna skivor karré.

 

Rimma karré

Blanda ca 1 dl (120 g) salt och 2 msk (30 g) strösocker per liter vatten. Låt karrén ligga i lagen i kylskåp 5–6 dygn.

 

Jul på Rusthållargården 4

Husfrusill

Krämigt gott med hemlagad sill!

6 port

1/2 gul lök

1/2 rödlök

1 schalottenlök

1 msk gräslök

1 msk dill

1 msk persilja

1 msk matjesspad

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 msk chilisås

1 msk ketchup

3 stora matjesfiléer

Garnering

rödlök

gräslök

 

Gör så här

1. Finhacka lök och kryddgrönt. Blanda spad, crème fraiche, majonnäs, chilisås och ketchup. Skär matjesfiléerna i bitar, vänd ner i såsen. Låt stå kallt ett par dygn.

2. Garnering: Finhacka rödlök och gräslök och strö över inför servering.

 

Fler recept från Rusthållargården hittar du i Hemmets Veckotidning nr 49!

Jul på Rusthållargården 13

Rusthållargården i Arild.

 

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…