Annons

Annons

Julens godaste vaniljkola

Mjukseg kola med smak av vanilj – milda makter så gott! Att det enkla är det bästa bevisar dessa gräddiga favoriter.

Dela
(10)

Mjukseg vaniljkola

25–30 st

1 vaniljstång
100 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka på medelvärme till 122–123. Eller gör kulprovet (häll 1 tesked kolasmet i ett glas med kallt vatten, låt stelna någon minut. När smeten kan formas till en kula är kolan klar). Ta då upp vaniljstången.

Annons

2. Lägg ett bakpapper i en brödform, ca 9×22 cm. Häll kolan i formen och låt stelna. Skär i bitar.

 

Läs mer:

Mumsig marsipanlimpa

Romrussintryffel

Polkagrisknäck

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(10)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…