Annons

Annons

Jordnötskakor i långpanna

Amerikanska långpannekakor med ljuvlig glasyr av choklad, jordnötssmör och hackade jordnötter. 

Amerikanska jordnötskakor i långpanna

48 st
200 g smör
12 dl havregryn
3 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl ljus sirap

Glasyr
200 g mjölkchoklad
175 g (½ burk) rumsvarmt jordnötssmör
1½ dl hackade salta jordnötter

Ugn 225°

 

Annons

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Mät upp havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke, blanda. Tillsätt det smälta smöret och sirapen. Blanda samman till en smulig massa.

3. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Tryck ut smulorna jämnt på botten av långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen 10–15 min.

4. Glasyr: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör i jordnötssmöret och rör till en jämn massa. Bred ut massan på den ljumna kakan. Strö över jordnötterna. Låt kakan svalna och stelna.

5. Skär kakan i rutor.

 

Läs mer

Vaniljrutor i långpanna

Blåbärsrutor med citron och vit choklad

Sega chokladrutor i långpanna

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(176)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…