Annons

Annons

Ljuvlig jordgubbstårta med daim

Ingen midsommar utan jordgubbstårta! Här får du recept på sommarens godaste. Med solmogna jordgubbar, ljuvlig chokladkräm och krossad daim gör den succé!

Dela
(684)

Jordgubbstårta med daim

Sommarens festligaste tårta innehåller jordgubbar, daim och choklad. Mums!

 

ca 12 bitar
4 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Chokladkräm
2½ dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dubbeldaim

Jordgubbsfyllning
ca 150 g jordgubbar
2 dl vispgrädde

Annons

Garnering
2–3 dl vispgrädde
ca 250 g jordgubbar
1 dubbeldaim

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna.

3. Chokladkräm: Låt 1 dl av vispgrädden koka upp. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta. Vispa resten av grädden ganska hårt och vispa samman med den avsvalnade chokladgrädden.

4. Dela kakan i tre bottnar. Bred chokladkrämen på en av bottnarna. Strö över hackad daim.

5. Jordgubbsfyllning: Lägg på nästa botten. Mosa jordgubbarna. Bred ca hälften av dem på bottnen. Vispa grädden. Blanda den med resten av de mosade jordgubbarna. Fördela blandningen på jordgubbarna. Täck med den sista bottnen.

6. Garnering: Vispa grädden. Garnera med grädden, massor av jordgubbar och hackad daim.

 

Läs mer:

Tårdröm för alla som älskar jordgubbar 

Fira med underbar sommartårta

Godaste tårtan innehåller jordgubbar och lemom curd

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(684)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…