Annons

Annons

Läcker jordgubbsmoussetårta

Sommartid är kalastid! Får vi lov att fresta med en len och gräddig jordgubbsmoussetårta på mandelmassebotten?

Jordgubbsmoussetårta
8 bitar
Botten
300 g mandelmassa
3 äggvitor

Fyllning
5 gelatinblad
5 dl färska jordgubbar
rivet skal av 1 lime
2 dl florsocker
4 dl vispgrädde
2 dl kesella, 10 %

Garnering
1 liter jordgubbar

Ugn 175°

Annons

Gör så här

1. Botten: Riv mandelmassan och blanda den med de lätt uppvispade äggvitorna. Lägg bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Bred ut smeten i formen. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min. Lossa bottnen från bakpapperet och låt den kallna.

2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 10 min. Krama ur dem och smält dem försiktigt i en kastrull. Låt dem svalna.

3. Mixa jordgubbarna med limeskal och florsocker. Rör ner gelatinlösningen i bärsåsen.

4. Vispa grädden till hårt skum. Vänd ner den i bärsåsen. Vänd i kesellan. Blanda noga men försiktigt.

5. Diska formen som bottnen gräddats i. Klä hela formen med plastfolie. Lägg tillbaka bottnen på plastfolien i formen. Häll moussen på bottnen och ställ tårtan kallt i ett par tim.

6. Lossa hela tårtan från formen och lägg den på serveringsfat. Garnera tårtan med jordgubbar och ev smultron. Servera gärna med extra jordgubbar.

 

Läs mer

Läcker drottningtårta 

Glutenfri sommartårta

Njut av söta jordgubbar

Tårtdröm för jordgubbsälskare

 

Av Boel Ottmer, Eva Boström

Foto: Pontus Ferneman, Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(7)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…