Annons

Annons

Underbara jordgubbsmazariner

En riktigt klassisk kondiskaka, här med jordgubbssmak!

Dela
(7)

jordgubbsmazariner

ca 16 st
Mördeg
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg

Fyllning
250 g riven mandelmassa
1/2 dl strösocker
125 g mjukt smör
2 ägg
¾ dl jordgubbssylt

Glasyr
2 dl florsocker
11/2 msk vatten
1 krm röd hushållsfärg

Annons

Garnering
jordgubbar

Ugn 200°

Gör så här

1. Mördeg: Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i kuber, och kör tills du har en smulig massa. Tillsätt ägget och kör samman tills en degboll bildas.

2. Dela degen i 16 bitar. Tryck eller kavla ut delarna och lägg i smorda mazarinformar (engångsformar går bra). Ställ formarna i kylen ca 30 min.

3. Fyllning: Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smör och rör tills du har en slät och jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget.

4. Fördela lite jordgubbssylt i botten på varje form. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen 15–18 min. Låt dem svalna.

5. Glasyr: Blanda ingredienserna. Bred glasyren över mazarinerna. Garnera vid servering med små halverade jordgubbar.

Tips! Använd en palettkniv, så kallad smörgåsnisse, eller baksidan på en tesked när du brer på glasyren.

 

Läs mer

Lyxiga mazarinrutor

Mazarinkaka i långpanna

Saftig plommonkaka under nöttäcke

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(7)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…