Annons

Annons

Lyxig jordgubbscheesecake

En riktigt festlig cheesecake! Krämig fyllning med mäktig vispgrädde och somriga jordgubbar på knaprig chokladkexbotten.

Dela
(74)

Jordgubbscheesecake på chokladkexbotten

12–14 bitar

Botten
100 g mörk choklad
50 g smör
12 digestivekex
50 g nötter

Fyllning
250 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
3 ägg
200 g färskost, t ex philadelphia
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Annons

Garnering
ca 250 g jordgubbar
ev ca 100 g mörk choklad

 

Gör så här

1. Botten: Smält chokladen och smöret tillsammans över vattenbad. Krossa kexen fint och finhacka nötterna. Blanda chokladsmet, kexsmulor och nötter. Tryck med en sked ut blandningen i bottnen av en smord form, 22–24 cm diam, med löstagbar kant.

2. Fyllning: Mixa eller mosa jordgubbarna. Vispa grädden. Dela äggen i vitor och gulor, och vispa vitorna till hårt skum.

3. Blanda färskosten med gulorna, sockret och vaniljen. Rör i grädden och jordgubbsmixen. Vänd ner de vispade vitorna.

4. Häll fyllningen i formen. Täck över och låt stå i frysen minst 4 tim. Ta fram 20-30 min före servering. Garnera med jordgubbar, ev några chokladdoppade.

 

Läs mer

Dumlecheesecake för godisälskaren

Världens 10 godaste kladdkakor

Cheesecakerutor med bär

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(74)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…