Annons

Annons

Jordgubbscheesecake med gelétopp

Fantastiskt god och vacker cheesecake med jordgubbar. Lätt att förbereda, eftersom cheesecaken fryses in i minst fem timmar. Garnera med gelé strax före servering.

Jordgubbscheesecake med gelétopp

8–10 port
Botten
100 g smör
200 g Maryland cookies
100 g digestivekex

Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
250 g färskost, t ex philadelphia, rumstemp
150 g kesella vanilj
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 lime
3 äggulor
ca 2½ dl mosade jordgubbar

Annons

Garnering
ca 200 g röd vinbärsgelé
150–200 g färska jordgubbar

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Smula sönder kakorna och kexen. Rör samman med smöret. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Ställ in i kylen.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden (ej för löst). Vispa färskost, kesella, socker, vanilj och limeskal till en slät smet. Rör i äggulorna, en i taget.

3. Krama ur gelatinbladen lätt (lite vatten ska vara kvar). Smält dem på svag värme, gärna över vattenbad. Blanda ner lite av de mosade jordgubbarna i gelatinet. Blanda med resten av de mosade jordgubbarna. Vänd ner grädden i färskostsmeten tillsammans med de mosade jordgubbarna.

4. Häll smeten i formen. Låt stå i frysen minst 5 tim. Ta fram cheesecaken 30–40 min före servering. Låt den vara kvar i formen.

5. Garnering: Smält geléet på svag värme i mikro eller i kastrull. Låt det svalna något. Häll det sedan över cheesecaken. Låt stelna. Lossa kakan ur formen. Garnera med jordgubbar.

 

Läs mer

Snabb cheesecake i glas

Rulltårta med nutella och jordgubbar

Jordgubbscheesecake på nötig chokladbotten

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(3)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…