Annons

Annons

Jordärtskockssoppa med bacon

En värmande soppa 
är alltid uppskattat. 
Vårt recept på jordärtskockssoppa går utmärkt att göra i förväg 
och värma i sista stund. Glöm inte att toppa med bacon – det blir så gott!

Dela
(0)

jordartskockssoppa-recept

Jordärtskockssoppa som toppas med bacon.

Jordärtskockssoppa – recept

4 port

300 g jordärtskocka
300 g potatis
300 g morötter
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
ca 2 dl grädde
salt och peppar

Till servering
100 g pancetta el tärnat 
bacon
30 g riven parmesanost
ev 4 kvistar timjan

Annons

 

Gör så här

1. Skala jordärtskockor, potatis och morötter och skär i tärningar, lägg dem i vatten så de inte missfärgas. Skala och hacka schalottenlöken.

2. Fräs allt i smör i en tjockbottnad gryta. Häll över buljongen och låt sakta koka tills rotfrukterna mjuknat.

3. Häll av buljongen, spara. Mixa rotfrukterna och späd med grädde och buljongen till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

4. Servering: Stek pancettan. Häll upp soppan i skålar. Strö pancetta, riven parmesan och timjan över.

Tips! Låt en bit parmesanost, gärna den hårda skalken, koka med bland rotfrukterna för en rik-
are smak. Men ta upp och släng den innan du mixar soppan!

 

Läs mer:

Bacongratäng med extra allt

Grönkålspaj med ädelost

Bjud på Flygande Jakob – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…