Annons

Annons

Italienska rullader i gräddsås

Klassiska rullader i gräddsås. Soltorkad tomat och basilika gör rulladerna extra spännande!

Annons

Italienska rullader i gräddsås.

4 port

4 lövbiffar, ca 500 g
1/2 kruka basilika
8 bitar soltorkad tomat
salt & peppar
smör till stekning

Sås
3 dl vatten
2 msk konc köttfond
1/2 msk soja
3 dl grädde
3 msk vetemjöl
salt & peppar
2 msk persilja

Servering
klyftpotatis
grönsallad

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Fördela basilikablad och soltorkad tomat på köttskivorna. Salta och peppra.

2. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsform.

3. Sås: Häll vatten, fond och soja i en kastrull. Blanda grädde och mjöl och vispa ner i kastrullen. Låt såsen koka upp under omrörning och sjud ett par min. Smaka av såsen med salt och peppar.

4. Häll såsen över rulladerna och tillaga ca 25 min i ugnen.

5. Ta bort tandpetarna och strö över hackad persilja. Servera rulladerna med klyftpotatis och sallad.

 

Läs mer:

Skinkfyllda lövbiffsrullader

Festlig lövbiffsgratäng

Lövbiff med fetaostkräm

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(231)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…