Annons

Annons

Italienska kycklingrullader till buffén

Trevlig bufférätt där kycklingrulladerna fylls med tomatpesto och salami. Tomatpeston köper du färdig på burk.

Kycklingrullader

800 g tunt skuren kycklingfilé
smör & olivolja till stekning

Fyllning
3 msk tomatpesto
100 g salami
1 dl finhackad basilika
salt och peppar

Örtolja
1 knippa slätbladig persilja
1 dl hackad basilika
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
salt

Annons

 

Gör så här

1. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda.

2. Fyllning: Bred tomatpesto på kycklingen. Strimla salamin. Strö den och basilika över kycklingen och peston. Rulla samman och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar runtom.

3. Stek i smör blandat med olivolja tills kycklingen är genomstekt.

4. Örtolja: Mixa samman ingredienserna. Smaka av örtoljan med salt.

5. Skär upp kycklingen i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett uppläggningsfat och ringla över örtoljan.

 

Läs mer

Sommarens godaste buffé

Räkcrostini

Lyxig cheddarostkräm

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…