Annons

Annons

Italiensk tomatpaj med basilika & oliver

Frasigt pajskal fyllt med tomater och basilika, toppad med oliver.

Tomatpaj

4–6 port
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
4 ägg
300 g färskost, t ex philadelphia
2 dl grädde
salt & peppar
8 cocktailtomater

Annons

Garnering
8 småtomater
10 svarta oliver

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mixa ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ kallt, 30 min.

2. Fyllning: Hacka basilikabladen. Skala och hacka vitlöken. Vispa äggen med färskost och grädde, vitlök och basilika. Krydda med salt och peppar.

3. Häll blandningen i pajskalet. Halvera tomaterna och fördela över. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min.

4. Garnera med småtomater och oliver.

 

Läs mer

Färskpotatispaj med timjan

Festlig räk- och skaldjurspaj

Stekt halloumi med varma tomater

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…