Annons

Annons

Lyxig smörgåstårta med smak av Italien

Vill du äta extra gott till helgen? Satsa på lyxig smörgåstårta! Vad sägs om två sorters skinka, frisk färskostfyllning och jordgubbar och melon som garnering!

Dela
(1.49k)

Italiensk smörgåstårta

10–12 port
9 landgångsbröd el ca 27 skivor stora formbrödsskivor

Fyllning
1 litet grönt äpple (med skalet kvar)
3 salladslökar el en bit späd purjolök
3/4 dl finhackade syltlökar
200 g strimlad rökt skinka
300 g färskost (naturell, pepparrot el vitlök & örter)
2 dl crème fraiche
salt, vitpeppar

Annons

Toppkräm
21/2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost el naturell färskost
250 g kesella, ej mager
2–3 msk riven färsk pepparrot

Gilla Hemmets på Facebook

Garnering
200–300 g skivad rökt skinka
100 g lufttorkad skinka
100 g gröna oliver med pimiento
1 ask cocktailtomater, 250 g
1 ask jordgubbar, 250 g
1 hel gurka
1 klyfta honungsmelon
pinjenötter

Kantgarnering
35 g mâchesallad

 

Gör så här

1. Fyllning: Finhacka äpplet och salladslöken i mycket små bitar. Blanda med syltlöken och resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Skär bort kanterna på brödet. Lägg upp 3 skivor landgångsbröd bredvid varandra.

3. Bred på hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager bröd. Bred på resterande fyllning. Lägg på ett nytt lager med bröd.

4. Toppkräm: Vispa grädden hårt. Blanda den med mascarpone och kesella. Smaka av med pepparrot. Bred blandningen ovanpå tårtan och på kanten.

5. Garnering: Rulla ihop skinkan till rullar eller rosor. Sätt oliverna på tandpetare. Dela tomater och jordgubbar. Skiva gurkan på längden, ev med osthyvel. Rulla ihop ”gurkbanden”. Skär melonen i tunna skivor.

6. Rosta pinjenötterna i het teflonstekpanna. Passa noga och skaka pannan till fin färg. Garnera tårtan ovanpå med skinka, oliver, grönsaker och frukt. Strö över nötterna.

7. Garnera kanten med salladsblad.

 

Tips!

*Gör i ordning tårtan dagen före serveringen. Förvara den i plast och bred på mascarponeblandningen och garnera samma dag som smörgåstårtan ska serveras.

 

Läs mer

Vår bästa smörgåstårta

Varm smörgåstårta med kantareller

Lyxig smörgåstårta med lax & räkor

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(1.49k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…