Annons

Annons

Italiensk salamipaj

Salami är olika stark, välj din favorit i fyllningen som blandas med fetaost och squash. Pajen går att frysa utan garnering.

Dela
(0)

Italiensk salamipaj

4 port
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
15 skivor salami
1 gul lök
500 g squash
2 msk smör

Äggstanning
4 ägg
3 dl grädde
200 g smulad fetaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Garnering
6-8 skivor salami
rucolasallad

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda ingredienserna i en matberedare, kör bara tills degen blandats. Svep in degen i plastfolie, lägg kallt i 30 min. Du kan också blanda degen för hand.

2. Kavla sedan ut degen så att den passar i en pajform med diam 24 cm el en fyrkantig form.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min.

4. Fyllning: Strimla salamiskivorna. Skala och finhacka löken. Tärna squashen.

5. Stek lök och squash blankt och smidigt i smör utan att det får för mycket färg. Fördela salami, lök och squash i pajskalet.

6. Äggstanning: Vispa samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen och peta med en gaffel så att det rinner ner överallt.

7. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Känn med sticka, pajen ska ha stannat helt och fått fin färg. Täck med folie om pajen får för mycket färg.

6. Garnering: Garnera med salamiskivor och rucolasallad.

 

Läs mer

Gyllene kantarellpaj

Snabba pajen med tomat & salami

Paj med fyra sorters ost

 

Av Bitte E:son Forsberg, Janet Gustavsson och Ellinor Varady

Foto: Anders Norrsell och Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…