Annons

Annons

Italiensk plommonpaj

Den gräddiga smaken på den italienska färskosten mascarpone gifter sig fint med solmogna plommon.

Dela
(0)

Italiensk plommonpaj

ca 8 bitar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
½ dl strösocker

Fyllning
5–7 plommon
250 g mascarpone
2 ägg
1 msk strösocker
1 dl aprikosmarmelad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mixa samman ingredienserna till pajskalet, tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt 30 min.

Annons

2. Skär plommonen i klyftor.

3. Rör samman mascarpone, ägg och socker och häll i pajskalet. Lägg plommonklyftorna vackert och ställ in i ugn ca 25 min. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, häll över pajen och låt svalna innan servering.

 

Läs mer

Saftig plommonkaka med nötter 

Frasig plommonlängd

Ljuvliga kladdkakemuffins med plommon

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…