Annons

Annons

Italiensk paj med tomat och salami

Solmogna tomater, krämig mozzarella och salami med sting – perfekt i frasig smördegspaj!

Dela
(128)

Smördegspaj med salami

4 port
1 kyld smördeg

Äggstanning
4 ägg
21/2 dl gräddfil
2 dl grädde
1/2 dl pesto (basilikasås)
11/2 dl riven lagrad västerbottensost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad basilika

Fyllning
250 g plommoncocktailtomater i olika färger
1 förpackning minimozzarellabollar, 125 g
125 g skivad salami

Annons

Garnering
färsk örtkrydda (basilika t ex)
rostade cocktailtomater
Ugn 200º

 

Gör så här

1. Smörj en form, gärna avlång. Kavla ev ut smördegen något. Lägg degen i formen. Gaffla smördegskanten runtom och nagga hela skalet med en gaffel.

2. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna.

3. Fyllning: Halvera tomaterna och ostbollarna. Strimla salamin. Blanda tomater, ost samt salami och fördela i pajskalet. Häll äggstanningen över och peta med en gaffel så att den rinner ner.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–22 min. Täck över med folie för att smördegskanten inte ska brännas. Grädda vidare i ca 10 min tills pajen stannat helt. Garnera med kryddgrönt och rostade cocktailtomater, se recept.

 

Rostade cocktailtomater på kvist

Lägg en kvist cocktailtomater i en ugnsform. Stek i ugnen på 200º 10–12 min.

 

Läs mer

Laxgratäng med fetaost & räkor

Kycklingpaj med sweet chili

Frasig smördegspastej

 

Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(128)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…