Annons

Annons

Italiensk landgång med extra allt

Lyxig landgång med italienska delikatesser som gorgonzolaost, lufttorkad skinka, salami, pesto och oliver.

Italiensk landgång

4 port
3 msk bordssmör
4 skivor landgångsbröd
20 g rucolasallad
1 basilikaplanta
200 g gorgonzolaost
1 färskt fikon el 4 jordgubbar
8 grovhackade valnötter
4–8 tunna skivor lufttorkad skinka
2 skivade tomater
4–8 tunna skivor italiensk salami
4 svarta kärnfria oliver
4 små mozzarellaostbollar
4 små tomater
3–4 msk paprikapesto
3–4 msk basilikapesto

Annons

 

Gör så här

1. Bred smör på bröden. Skölj rucolasalladen och strö den och basilikablad över bröden.

2. Skär en bit gorgonzolaost och lägg på salladen. Skär fikonet i fyra klyftor och lägg en klyfta på varje landgångsskiva. Strö valnötter över.

3. Fördela skinka, tomater och salami på resten av brödet.

4. Sätt en oliv, en mozzarellaostboll och en tomat på en tandpetare, toppa med ett basilikablad och stick ner i brödet. Klicka ut pesto.

 

Läs mer

Varm räkfrestelse

Smörgåsbakelse med skinka

Lyxiga smörrebröd med räkor och sparris

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(54)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…