Annons

Annons

Inled måltiden med marinerad rödbeta och chèvre!

Annons

Rödbetscarpaccio

Skär rödbetorna så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin.

Rödbetscarpaccio med chèvre

4 port

4–8 kokta rödbetor

1 schalottenlök

4 msk olivolja

4 msk citronsaft

2 msk balsamvinäger

4 msk gräslök

100 g chèvreost el fetaost

40 g pinjekärnor

 

Gör så här

1. Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Hacka löken fint. Blanda olja, citronsaft, balsamvinäger och lök. Häll blandningen över rödbetorna och ställ kallt 2 tim för att marinera.

2. Fördela rödbetorna på fyra tallrikar, ringla över lite av marinaden. Hacka gräslöken och strö över den. Smula över osten. Salta och peppra.

3. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna och strö över.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…