Annons

Annons

Inled helgen med något gott och lättlagat!

Dela
(0)

Korvpizza

Pizzadegen förbereder du i god tid och kalljäser i kylen. Använd färdigköpt pizzadeg om du vill spara tid.

Fredagspizza

4 port

Botten

25 g jäst

2½ dl vatten

2 msk olivolja

1 tsk salt

ca 6 dl vetemjöl special

Annons

Topping

3 kryddstarka korvar, 250–300 g

5 små salladslökar

2 msk smör

150–200 g skivad rökt skinka

15 små tomater

1 burk färdig tomatsalsa

2 dl riven mozzarellaost el lagrad ost

2 dl gräddfil

1½ tsk sambal oelek

rucolasallad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Botten: Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl.

2. Arbeta samman degen tills den släpper bunkens kant. Täck över och låt jäsa 7–8 tim i kylen.

3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en stor pizza eller till mindre runda pizzor. Lägg degen på plåt med bakpapper.

4. Topping: Skiva korven. Ansa och strimla löken. Stek lök och korv i smör utan att det får för mycket färg.

5. Halvera skinkskivorna. Dela tomaterna. Bred ut tomatsalsa på bottnen. Strö över osten. Fördela korv, lök, skinka och tomat på pizzan. Grädda mitt i ugnen 18–20 min.

6. Blanda gräddfil och sambal oelek. Toppa pizzan med sallad och ringla över lite sås vid serveringen.

Av Bitte E:son Forsberg  Assistent: Lovisa Norrsell  Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…