Annons

Annons

Inled helgen med härliga, cajunkokta räkor!

Cajunkokta räkor

Cajunkokta räkor

2 port

Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Tillsätt 2 hönsbuljongtärningar, 2 lagerblad, 2 tsk rörsocker, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk basilika, ½ tsk chilipeppar, ½ tsk grovmalen svartpeppar, 4 delade vitlöksklyftor, 1 skalad gul lök i klyftor och ½ citron i klyftor. Låt koka upp. Smaka av med salt och ev mer chili. Lägg ner 300 g hela, skrubbade potatisar, koka 10 min. Tillsätt 2 majskolvar delade i bitar, koka 3 min. Tillsätt 1 skivad chorizokorv, koka 3 min och lägg slutligen i 200 g oskalade räkor. Dra från värmen och låt stå 5 min. Häll av spadet, servera genast och ät med händerna!

Annons

Av: Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…