Annons

Annons

Inlagd sill när den är som bäst!

Dela
(0)

Brantevikssill

Skånes ”nationalsill”! Sockret som smälter och blandar sig med kryddorna bildar lagen som ger den karaktäriska smaken.

Brantevikssill

1 kg sillfilé

Lag

2 dl ättiksprit, 12 %

6 dl vatten

1½ msk salt

Smaksättning

Annons

2 rödlökar

2 gula lökar

2 msk kryddpepparkorn

2 msk vitpepparkorn

1 knippa dill

4 dl strösocker

1 msk rivet citronskal

2 lagerblad

 

Gör så här

1. Dra skinnet av sillfiléerna. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke, lägg i sillen och låt stå kallt 12 tim.

2. Smaksättning: Skala och hacka löken. Krossa pepparkornen. Finhacka dillen. Blanda allt med socker och citronskal. Smula ner lagerbladen.

3. Låt filéerna rinna av. Varva sockerblandning och sill i en glasburk, börja och avsluta med blandningen. Låt stå kallt 1 dygn före servering. Håller sig 1 vecka i kylskåp.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…