Annons

Annons

Ingen buffé utan en paj!

Annons

Skaldjurspaj

Servera den ljummen eller rumstempererad.

Skaldjurspaj

6-8 port

230 g färdig pajdeg/mördeg

1 liten purjolök

100 g champinjoner

2 msk smör

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

3 ägg

2 msk finhackad dill

2 dl riven lagrad ost

200–250 g kräftstjärtar el skalade räkor

Garnering

kräftstjärtar

solrosskott

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

2. Ansa och strimla purjolöken. Skölj, ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs purjo och svamp mjukt i smöret. Salta och peppra.

3. Blanda grädde, mjölk, ägg, dill och ost. Häll blandningen i pajskalet. Fördela lök, svamp och 2/3 av kräftstjärtarna ovanpå. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen har stelnat och ytan har fått fin färg, 30–40 min.

4. Inför servering: Garnera med resten av kräftstjärtarna och solrosskott.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…