Annons

Annons

Imponera med fina bärbakelser!

Dela
(0)

Björnbärsbakelser

Söta, spröda bakverk som också kan serveras som en liten dessert.

Björnbärsbakelser

6 st

150 g smör

3 dl havregryn

1½ dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl vispgrädde

3 dl färdig vaniljsås

Annons

5 dl björnbär

Garnering

bär

apelsinskivor

mynta

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner havregryn, socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en långpanna, 25×35 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

2. Markera 12 bitar med vass kniv medan kakan fortfarande är varm. Låt svalna i långpannan. Skär försiktigt loss rutorna från varandra.

3. Inför servering: Vispa grädden. Bred vaniljsås på hälften av kakorna, lägg på björnbär och en klick grädde. Lägg på resten av kakorna och garnera.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…