Annons

Annons

Idag firar vi köttbullens dag!

Dela
(0)

Staffans köttbullar

Dessa läckra bullar är så goda att de fått en alldeles egen dag. Den 23e augusti firar vi med pompa och ståt och mumsar i oss massor av köttbullar på stora fat à la Lady och Lufsen. Smaklig spis!

Staffans köttbullar

4 port

Annons

2 dl ströbröd

1 dl vatten

½ kruka basilika

½ kruka timjan

1 tsk torkad rosmarin

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

250 g lammfärs

250 g blandfärs

1 ägg

2 tsk salt

½-1 tsk vitpeppar

Tomatsås

400 g passerade tomater

¾ dl olivolja

2 grönsaksbuljongtärningar

2 msk kapris

1 tsk strösocker

grovmalen svartpeppar

Serveringsförslag

4 port spagetti

parmesanost

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Låt ströbrödet svälla i vatten. Klipp av örterna vid stammen och finfördela i en mixer med rosmarin, vitlök och olivolja. Blanda mixen med färs, ägg, salt och peppar till en smet.

2. Forma ca 16 bullar. Lägg dem på ett stort oljeinsmort ugnsfat. Tillaga dem i nedre delen av ugnen 20-25 min.

3. Tomatsås: Koka ihop tomatsåsen medan köttbullarna står i ugnen.

4. Lägg upp nykokt spagetti på ett stort serveringsfat. Toppa med köttbullar och ringla på såsen. Riv över parmesanost och njut direkt!

Av Sofia Tronêt Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…