Annons

Annons

I afton dansk!

Dela
(0)

Smörrebröd med rostbiff

Trevlig liten kvällsrätt som med fördel serveras med ett glas öl.

Danskt smörrebröd

4 st

400 g stekt tunnskivad rostbiff

4 skivor danskt rågbröd

smör

stora salladsblad

2 tomater

1/3 gurka

3 msk rostad lök

Picklad rödlök

Annons

1 rödlök

1 msk ättiksprit, 12 %

2 msk strösocker

3 msk vatten

Remouladsås

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 dl hackad inlagd gurka

1 msk curry

1 tsk gurkmeja

 

Gör så här

1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt den ligga minst 30 min.

2. Remouladsås: Blanda ingredienserna, smaka av med salt.

3. Bred smör på brödskivorna, lägg på salladsblad, skivad tomat och gurka. Lägg på rostbiffsskivorna luftigt och ringla över remouladsås. Strö på rostad lök och toppa med picklad rödlök.

Av: Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…