Annons

Annons

Granatäpple = en riktig vitaminbomb

Äntligen högsäsong för granatäpple. Det finns massor av goda anledningar att frossa i den vackra frukten – här listar vi några!

 

granatapple

Granatäpple är supernyttigt och innehåller bland annat C-vitamin.

Granatäpple innehåller en mängd skyddande antioxidanter, särskilt av sorten flavonoider, som anses ha god effekt på vår hälsa. Flavonoider förknippas vanligtvis med kakao, rött vin och grönt te och anses ge skydd åt hjärta och kärl.

Annons

Granatäpplet är en frukt med hårt, läderartat skal. Innanför döljer sig en massa kärnor omgivna av ett rött, saftigt hölje. Det är kärnorna och fruktköttet man äter – inte skalet eller de vita skiljeväggarna.

Granatäpplet skördas i södra Europa under hela vinterhalvåret och fraktas resten av året hit från Sydamerika. Granatäppelkärnor innehåller bland annat C-vitamin och olika mineraler. De är både goda och dekorativa, bland annat i sallader, till kött och fisk och i olika desserter.

 

Att kärna ur ett granatäpple kan vara knepigt. I filmen nedan finns en smart lösning: 

Läs mer:

Därför är det så bra att äta blomkål

Hälsofördelar med att äta avokado 

Pepparkakscheesecake med granatäpple 

Källa: ne.se och säsongsmat.com

Text: Catarina Åhlander, åretrunt.se 

Foto: Shutterstock

Läs också:

Dela
(93)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…