Annons

Annons

Höstpaj med kantareller

Den som har tur hittar själv skogens guld i skogen. I pajen får kantarellerna sällskap av fetaost, purjolök och krämig ost. Perfekt som bjudmat eller på buffébordet!

Annons

Höstpaj med kantareller
4–6 portioner
3½ dl vetemjöl
2 msk sesamfrön
125 g smör
3 msk kallt vatten

Fyllning
1 liten purjolök
300 g kantareller
smör till stekning
salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
4 ägg
100 g fetaost
2 dl riven ost
250 g squash

Dekoration
200 g kantareller

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Mät upp vetemjöl, sesamfrön och smör i en matberedare. Kör på högsta hastighet en kort stund tills fettet är finfördelat. Häll i vattnet och arbeta samman degen till en boll. Låt degen vila kallt 30 min.

2. Kavla eller tryck ut pajdegen i en rund springform, 24 cm i diameter.

3. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Rensa och dela svampen, stek den gyllene i smör, vänd ner purjolöken en kort stund, salta och peppra. Blanda samman crème fraiche, mjölk och ägg i en skål. Smula i fetaosten och tillsätt den rivna osten i äggblandningen. Skölj och riv squashen. Blanda ner squash och svamp. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 40–50 min tills fyllningen stelnat.

4. Dekorera pajen med 200 g nystekta kantareller.

 

Läs mer

Gyllene kantarellpaj

Kycklingpaj med fetaost och bacon

4 kantarellrecept du inte får missa

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(13)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…