Annons

Annons

Höstlig svamp- och färspanna

Snabbt gjord bjud- eller vardagsrätt på köttfärs med många goda smaker!

Dela
(0)

Höstlig svamp- och färspanna

4 port
250 g svamp, tex champinjoner
2 strimlade paprikor
2 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar
500 g köttfärs
3 msk tomatpuré
1/2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad basilika eller 1 msk hackad färsk
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond

Annons

Servering
bandpasta (tagliatelle)
tomater

 

Gör så här:
1. Skär svampen i bitar och stek den med paprikan i smör. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat.

2. Bryn färsen. Tillsätt tomatpuré, soja, balsamvinäger, senap, salt, peppar och basilika.

3. Blanda ner svampen och häll över grädde, vatten och kalvfond. Sjud några min.

4. Servera pannan med kokt pasta och färska tomater.

 

Tips!
* All slags grädde fungerar i recepten. Fetthalten avgör du själv, men vispgrädde blir godast.

* Med köttfärs menar vi nötfärs men denna kan bytas mot lammfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quorn.

 

Läs mer

Kryddig köttfärspaj

Kalasfin köttfärsgratäng

Örtkryddade köttfärsjärpar

 

Av Eva Boström
Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…