Annons

Annons

Höstgryta med kantareller

Gryta med kantareller, grytbitar, rött vin och rosmarin som får puttra ihop en timme och serveras med grovt mos.

Annons
Höstgryta med kantareller

Smakrik höstgryta med kantareller, rött vin och grytbitar.

4 port
600 g nöt- eller viltkött, grytbitar
1 msk smör
1 gul lök
2 morötter
2 msk vetemjöl
4 dl oxbuljong (1 tärning)
1 dl rött vin
salt och peppar
2 tsk rosmarin
200 g kantareller
2 msk smör
lingon att strö över

Rotmos
4 potatisar
2 morötter
1 rotselleri
1 msk smör
½–1 dl vispgrädde

 

Gör så här

1. Bryn köttet i smör. Skala och hacka löken grovt, skala och tärna morötterna och låt steka med köttet. Pudra över mjölet och späd med buljongen och vinet. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Låt sakta puttra i 1 tim.

2. Stek kantarellerna i smöret och strö dem över grytan. Strö över lingon och låt sakta koka någon min så att lingonen blir varma.

3. Rotmos: Skala och tärna potatis, morötter och rotselleri. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och mosa grovt, rör i smör och späd med lagom mängd grädde.

 

Läs mer:

Pannkaksrulle med kantareller

Guide: Så hittar du kantarellerna

Varm smörgåstårta med kantareller

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…