Annons

Annons

Höstgryta med fläskfilé och kantareller

Lättlagad höstgryta som får sin goda smak av bacon, ädelost, fläskfilé och kantareller. Du lagar den goda grytan på nolltid – det är ju smidigt när man lägger allt det goda i en form!

Annons

Höstgryta med fläskfilé och kantareller

4 port

600 g fläskfilé
salt, svartpeppar
1 purjolök
300 g kantareller el champinjoner
90 g småbladig spenat
1 pkt tärnat bacon, 140 g
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 msk konc kalvfond
140 g gräddädelost
2 msk finhackad timjan
smör till stekning

Garnering
timjanskvistar
haricots verts

Servering
rostad klyftpotatis samt rostade kvisttomater, gärna både röda och orange

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i skivor, salta och peppra. Bryn köttet runt om i smör.

2. Ansa och strimla purjolöken. Ansa svampen, dela stora svampar. Fräs purjolök och svamp i smör, utan att det får färg, tills all vätska försvunnit. Smaka av med salt.

3. Fräs spenaten i smör, låt rinna av i durkslag.

4. Stek baconet, ta upp och låt det rinna av på hushållspapper.

5. Placera fläskfiléskivor, bacon, svamp, lökfräs och spenat i en traktörpanna. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka i ca 15 min. Smula ner ädelosten och tillsätt timjan, rör om. Garnera med färska timjankvistar och lättkokta haricots verts.

6. Servera med klyftpotatis och rostade cocktailtomater, se recept nedan.

 

Rostade cocktailtomater

Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Stek i ugnen på 200° 10–12 min. Vackert och gott att blanda med klyftpotatis.

 

Läs mer

Höstgryta med kantareller

Kreolsk kycklinggryta

Festlig lövbiffsgryta

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(1.69k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…