Annons

Annons

Fläskfilépanna med bacon och kantareller

Lättlagad gryta som får sin goda smak av bacon, ädelost, fläskfilé och kantareller. Du lagar den goda grytan på nolltid – det är ju smidigt när man lägger allt det goda i en form!

Dela
(2.62k)

Höstgryta med fläskfilé och kantareller

4 port

600 g fläskfilé
salt, svartpeppar
1 purjolök
300 g kantareller el champinjoner
90 g småbladig spenat
1 pkt tärnat bacon, 140 g
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 msk konc kalvfond
140 g gräddädelost
2 msk finhackad timjan
smör till stekning

Annons

Garnering
timjanskvistar
haricots verts

Servering
rostad klyftpotatis samt rostade kvisttomater, gärna både röda och orange

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i skivor, salta och peppra. Bryn köttet runt om i smör.

2. Ansa och strimla purjolöken. Ansa svampen, dela stora svampar. Fräs purjolök och svamp i smör, utan att det får färg, tills all vätska försvunnit. Smaka av med salt.

3. Fräs spenaten i smör, låt rinna av i durkslag.

4. Stek baconet, ta upp och låt det rinna av på hushållspapper.

5. Placera fläskfiléskivor, bacon, svamp, lökfräs och spenat i en traktörpanna. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka i ca 15 min. Smula ner ädelosten och tillsätt timjan, rör om. Garnera med färska timjankvistar och lättkokta haricots verts.

6. Servera med klyftpotatis och rostade cocktailtomater, se recept nedan.

 

Rostade cocktailtomater

Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Stek i ugnen på 200° 10–12 min. Vackert och gott att blanda med klyftpotatis.

 

Läs mer

Höstgryta med kantareller

Kreolsk kycklinggryta

Festlig lövbiffsgryta

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(2.62k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…