Annons

Annons

Höstgott med filé & kantareller

Dela
(1)

Fläskfilé med svamp & kryddsmör

Filé med svamp & kryddsmör

2 port

Putsa, salta, peppra och bryn 250 g fläskfilé i ½ msk smör i en stekpanna med ½ klyftad

gul lök och 2 delade vitlöksklyftor. Lägg över allt i en ugnsform och stek klart i ugnen i 175° tills innertemp är 67°, ca 20 min. Ansa och dela ev i mindre bitar 100 g kantareller. Stek i ½ msk smör tills vätskan har kokat bort och svampen fått lite färg. Tillsätt 1 finhackad schalottenlök och 1 msk hackad persilja. Blanda 2 msk smör med 4 krossade enbär, lite salt och peppar. Servera med 300 g kokt potatis, sallad och tomater.

Annons

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…