Annons

Annons

Honungskassler och potatissallad

Här låter vi färskpotatisen få sällskap av sommarens nyskördade grönsaker i en härlig potatissallad. Gott till kassler!

Honungskassler och potatissallad

Honungskassler och potatissallad.

4 port

400 g kassler
2 msk flytande honun
2 msk hackad salvia

Potatissallad
800 g färskpotatis
10 cm purjolök
100 g sockerärter
1 knippe rädisor
2 msk majonnäs
2 dl gräddfil
salt och peppar

Garnering
1 dl hackad persilja

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär kasslern i skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform. Ringa över honung och strö över salvia. Ställ in i ugnen ca 15 min.

2. Potatissallad: Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Dela potatisarna om de är stora. Strimla purjolöken och sockerärterna, klyfta eller skiva rädisorna. Blanda med potatisarna.

3. Rör samman majonnäs och gräddfil, krydda med salt och peppar. Vänd ihop med potatisen. Strö över persilja och några rädisor.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…