Annons

Annons

Heta kikärter i spenat

Bra ensamrätt, men också ett gott tillbehör till kött eller kyckling!

Dela
(0)

Heta kikärtor

Port 4
1 rödlök
1/2 röd paprika
2 msk olivolja
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk garam masala
1 msk spiskummin
1 lime
1 burk kokta kikärter
1/2 röd chili utan frön
1 litet knippe persilja
50 g babyspenat
1 nypa salt

Annons

 

Gör så här

1. Skär löken i båtar och paprikan i strimlor. Fräs lätt i oljan på medelvärme. Tillsätt kryddorna och stek någon min.

2. Skär bort limeskalet med en vass kniv, skär ut skinnfria filéer och hacka dem grovt. Häll i sköljda kikärter och fruktkött i pannan och ta bort från värmen.

3. Hacka chili och persilja och blanda med spenaten i kikärterna. Smaka av med salt.

 

Läs mer: 

5 nyttiga middagar

3 veckomenyer som får dig att rasa i vikt 

3 recept för dig som vill gån ner i vikt med 5:2

 

 

Utdrag ur Good Mood Food, Lind & Co

Text: Ulrika Hoffer

Foto & matstyling: Karolina Olson Haglund


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…