Annons

Annons

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås

Att göra egna fiskpinnar är enkelt och mycket godare än färdigköpta. Gräslökssåsen smakar underbart till.

Annons

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås

125 g torskryggfilé, gärna fryst
1 litet ägg
2 msk ströbröd
salt, peppar
smör till stekning

Gräslökssås
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl crème fraiche
50 g rumsvarmt smör
1/2 tsk citronsaft
salt
2 msk finhackad gräslök

Tillbehör
3–4 kokta potatisar
kokta bönor

 

Gör så här

1. Skär torskryggfilén i två delar på längden. Vispa upp ägget lätt för hand. Blanda ströbröd med lite salt och peppar. Doppa fiskbitarna först i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.

2. Stek i smör på medelvärme ca 6–7 min (innertemperaturen ska vara 58–60°).

3. Gräslökssås: Vispa under uppvärmning ihop grädde och crème fraiche. Vänd ner smöret i klickar och rör såsen slät. Smaka av med citronsaft och salt. Blanda i gräslöken strax före servering.

4. Servera med kokt potatis och bönor.

 

Recepten är beräknade för 1 portion.

 

Läs mer:

Krämig bacongratäng 

Matig paj med bacon och ost

Gräddig fisk- och skaldjursgryta

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(271)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…