Annons

Annons

Hemgjord citronfromage

Dela
(4)

Avsluta middagen med en frisk citronfromage!
4 port
5 gelatinblad
3 ägg
5 msk strösocker
1½ dl vispgrädde
skal & saft av 1 citron
Dekoration & garnering
1½ dl vispgrädde
8 rullrån
citronskivor
citronmeliss

Annons

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skilj äggvitor och äggulor. Vispa vitorna till ett fast skum i en skål. Diska visparna. Vispa äggulorna med socker till en pösig smet i en annan skål. Diska visparna. Vispa grädden fluffig med elvisp i en tredje skål.
2. Krama ur gelatinbladen och smält dem i kastrull på svag värme. Tvätta citronen noga i varmt vatten. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, blanda detta med det lösta gelatinet. Häll saften i äggulesmeten och vänd ner grädde samt äggvitor.
3. Fyll portionsskålar eller en större skål med fromage och låt stå kallt 2–3 tim.
4. Dekoration: Vispa grädden och spritsa den på fromagen. Stick i några rullrån och delade citronskivor samt citronmeliss.

Av Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(4)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…