Annons

Annons

Hemgjord bolognese

Pasta och en riktigt god köttfärssås är alltid uppskattat. Riv lite parmesanost över vid serveringen. Gott och enkelt!

Hemgjord bolognese

4 port
280 g torkad pasta
25 g rucolasallad

Köttfärssås
1 gul lök
150 g rotselleri
500 g köttfärs
1 msk smör
150 g strimlad rökt skinka
3/4 dl tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
11/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Annons

Servering
parmesanost

 

Gör så här

1. Köttfärssås: Skala och hacka lök och rotselleri. Bryn färs, lök och rotselleri i smör i en stekpanna. Tillsätt skinka, tomatpuré, krossade tomater, vatten, vitlök, salt och peppar. Låt sjuda under lock i 20 min. Tag av locket och låt sjuda ytterligare några minuter.

2. Koka pastan enl anv på paketet.

3. Blanda pastan med rucola och servera med köttfärssåsen. Riv parmesanost över.

 

 

Läs mer:

Krämig allt-i-ett-gratäng

Lyxig lasagne

Fem italienska favoriter!

 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…