Annons

Annons

Hemgjord bolognese

Pasta och en riktigt god köttfärssås är alltid uppskattat. Riv lite parmesanost över vid serveringen. Gott och enkelt!

Dela
(0)

Hemgjord bolognese

4 port
280 g torkad pasta
25 g rucolasallad

Köttfärssås
1 gul lök
150 g rotselleri
500 g köttfärs
1 msk smör
150 g strimlad rökt skinka
3/4 dl tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
11/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Annons

Servering
parmesanost

 

Gör så här

1. Köttfärssås: Skala och hacka lök och rotselleri. Bryn färs, lök och rotselleri i smör i en stekpanna. Tillsätt skinka, tomatpuré, krossade tomater, vatten, vitlök, salt och peppar. Låt sjuda under lock i 20 min. Tag av locket och låt sjuda ytterligare några minuter.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Koka pastan enl anv på paketet.

3. Blanda pastan med rucola och servera med köttfärssåsen. Riv parmesanost över.

 

 

Läs mer:

Krämig allt-i-ett-gratäng

Lyxig lasagne

Fem italienska favoriter!

 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…