Annons

Annons

Hembakat bröd är godast!

Dela
(12)

Dinkelbröd

Varför inte forma degen till dekorativa blommor som ger många portionsbröd?

Dinkelbröd med dillfrön

2 bröd à 12 bullar

5 dl vatten 37º

2 msk olja

25 g jäst

2 tsk salt

2½ msk dillfrön

10–12 dl siktat dinkelmjöl

Annons

ägg till pensling

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Häll vatten och olja i bunke, smula i jästen och vispa till den har löst sig. Tillsätt salt, 1½ msk dillfrön och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den är smidig och blank. Låt jäsa under bakduk 20–30 min.

2. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i 24 delar och rulla bullar. Lägg bullarna intill varandra, t.ex. i form av blommor, på 2 plåtar med bakpapper. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 20 min.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på resten av dillfröna. Grädda mitt i ugnen tills bullarna är genomgräddade och ytan har fått fin färg, 10–12 min.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(12)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…