Annons

Annons

Helt rätt med spett!

Dela
(0)

Grillspett

Du hittar glaze bland grillsåserna i butiken. Välj gärna en sort med ananas!

Festliga grillspett

12 bufféport

grillspett av trä

ca 1 kg fläskfilé

2 röda paprikor

4 majskolvar

250 g skivad salami

¾ dl färdig glaze

Annons

 

Gör så här

1. Lägg grillspetten i kallt vatten. Renskär fläskfilén fri från hinnor och senor. Skär fläskfilén i bitar.

2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Förväll majsen i lättsaltat vatten, skär den i tjocka skivor. Varva grönsaker, salamiskivor och kött på spetten.

3. Grilla spetten över glödande kol, 4–6 min på varje sida, pensla i slutet av grillningen med glaze.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…