Annons

Annons

Helstekt karré i helgen!

Dela
(0)

I Hemmets Veckotidning hittar du alltid recept på god och festlig bjudmat. Den här veckan frestar vi bland annat med helstekt fläskkarré och en ljuvligt god potatis- och mangosallad. Laga och njut!

4 port

Annons

800 g benfri fläskkarré

3 msk flytande honung

1/2 dl mango chutney

1/2 röd chili

4 vitlöksklyftor

1 msk riven färsk ingefära

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 dl vatten till skysåsen

Potatis- & mangosallad

1 kg delikatesspotatis

1/2 dl finhackade örter

1/2 dl olja

1 bunt grön sparris

150 g haricots verts

1 rödlök

1 ask fryst mango

Ugn 150°

Gör så här

1. Bryn köttet runtom i smör i het stekpanna.

2. Blanda honung och mango chutney. Kärna ur och finhacka chilin, skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda samman med honungsblandningen. Tillsätt ingefära och kryddor.

3. Gnid in köttet runtom med blandningen. Placera köttet i en eldfast form och stek mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 70–75°. Tillsätt vattnet till stekfettet i formen och ös karrén några gånger under tillagningen.

4. Ta ut köttet och låt det vila i ca 15 min innan du skär upp det.

5.Potatis- & mangosallad: Halvera eller kvarta potatisarna. Placera i en bakpappersklädd form.

6. Blanda örterna med potatis och olja. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

7. Ansa sparrisen, bryt av nedre delen och koka i lättsaltat vatten i ca 3 min, spola genast i kallt vatten. Dela i mindre bitar. Ansa haricots vertsen och koka dem i lättsaltat vatten i ca 1 minut, dela dem på mitten. Skala och strimla rödlöken.

8. Ta ut potatisen och blanda samman med grönsakerna och mangon. Servera karrén i skivor med den varma potatissalladen.

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…