Annons

Annons

Helstekt fläskfilé & rödvinssås

Dela
(0)

Helstekt fläskfilé med rödvinssås
Härlig festrätt där den mustiga rödvinssåsen är pricken över i:et!

Helstekt fläskfilé & rödvinssås
4 port
1 fläskfilé, ca 500 g
140 g skivat bacon el lufttorkad skinka
Rödvinssås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk rörsocker el farinsocker
3 dl vatten
3 msk konc kalvfond
2½ msk tomatpuré
1½ dl rödvin
1 msk maizena majsstärkelse
Rosmarinpotatis
1 kg små potatisar
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk rosmarin
Ev garnering
färsk rosmarin
Ugn 225°

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Rosmarinpotatis: Skala och halvera potatisarna. Lägg dem i en bakpappersklädd långpanna. Droppa över olja och strö över salt, peppar och rosmarin. Baka dem i ugnen 40 min.
2. Krydda fläskfilén runtom med peppar. Linda bacon- el skinkskivorna hårt runt filén. Lägg den i en ugnsform och stek i ugnen i 30 min. Vid 70° är filén klar.
3. Rödvinssås: Hacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Stek löken i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det smälta. Häll över vatten, fond, tomatpuré och rödvin. Koka upp och låt såsen sjuda 5 min. Sila såsen ner i en kastrull. Tillsätt majsstärkelse blandat med lite kallt vatten. Låt såsen få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär upp filén i skivor och servera med rödvinssås, rosmarinpotatis, små tomater och broccoli. Strö ev över lite färsk rosmarin.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…