Annons

Annons

Helggott med lax!

Dela
(0)

Ingen inspiration till helgens middag? Laga en lyxigt god paj med lax! Här har vi piffat med ädelost och spenat – ljuvligt gott!

Grundrecept pajdeg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

 

Gör så här

Annons

1. Blanda mjöl och smör i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en degboll. Svep in degen i plastfolie och lägg den kallt i ca 20 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

 

Ädelostpaj med lax

4 port

pajdeg enl grundrecept

Fyllning

300 g skivad kallrökt lax

200 g färsk spenat

2 msk finhackad dill

Äggstanning

3 ägg

2 dl kesella

11/2 dl grädde

140 g riven ädelost

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Garnering

citronklyfta

dill

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda degen och förgrädda pajskalet enligt grundreceptet.

2. Fyllning: Strimla laxen, skölj och ansa spenaten. Fräs spenaten blank och smidig i smör i stekpanna. Fördela lax, spenat och dill i pajskalet.

3. Äggstanning: Blanda ingredienserna och häll äggstanningen över fyllningen, peta med en gaffel så att den rinner ner.

4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är klar, 30–35 min. Garnera med citronklyfta och dillkvist.

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…