Annons

Annons

Hel laxsida med lime och sesamfrön

Glaserad ugnsbakad lax med asiatiska smaker. Lättlagat och läckert!

laxsida med lime

4 port

600 g laxfilé
salt och peppar
2 limer, skal och saft
½ dl flytande honung
1 msk maizena majsstärkelse

Sås
2 dl crème fraiche
1 tsk fransk senap
salt och peppar

Garnering
2 stjälkar salladslök
2 msk sesamfrön
1 lime

Annons

Tillbehör
3 dl ris

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Koka upp rivet skal och saft från limefrukterna tillsammans med honung och majsstärkelse.

2. Lägg laxen i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar och ställ in i ugnen 7–8 min. Ta ut laxen och pensla med honungssåsen, ställ sedan in i ugnen igen.

3. Strimla salladslöken och strö över laxen tillsammans med sesamfrön. Toppa med lime skuren i klyftor.

4. Koka riset enl anv på förp.

5. Sås: Rör samman ingredienserna, servera till laxen och riset.

 

Läs mer:

Sesamlax med asiatisk sallad

Lax med chimichurri

Dillgratinerad lax

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…