Annons

Annons

Havremuffins med äpple

Muffins och långpannekakor

Lite sötsaker är aldrig fel! Vad passar väl bättre än muffins med äpple, kanel och kardemumma?

ca 16 st
100 g smör
2 ägg
3 dl rörsocker (2 ½+½)
2½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl filmjölk
1 tsk mald kanel
½ tsk stött kardemumma
1–2 äpplen
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna. Rör ägg och 2½ dl rörsocker ljust och poröst.
2. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten växelvis med smöret och filmjölken. Fördela smeten i formar till ca hälften fyllda.
3. Blanda ½ dl rörsocker med kanel och kardemumma. Kärna ur och klyfta äpplena. Vänd runt dem i sockret. Lägg några klyftor i varje muffins.
4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

Vill du baka fler goda muffins? 

Kalasgoda bärmuffins 

Muffins med krämig topping 

Muffins med päron och kolafylld choklad 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

Mer om detta

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…