Annons

Annons

Havrekakor med russin

Att baka med havregryn är lätt som en plätt! De här havrekakorna har en strykande åtgång – russinen gör kakorna extra goda!

Dela
(14)

Havrekakor med russin

50–60 st
200 g smör, mjukt
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
4½ dl havregryn
2 dl russin

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker mjukt och smidigt. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner det i smeten.

Annons

2. Blanda i havregryn och russin. Rör samman till en deg. Forma till bollar. Lägg dem glest (de kommer att flyta ut) på plåtar med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Läs mer:

Havrekakor med sylt

Kolaäpplepaj med havresmul

Chokladdoppade havreflarn

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(14)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…