Annons

Annons

Härligt sega chokladrutor i långpanna

Seg chokladkaka med hallonsylt, garanterat strykande åtgång! Serveras tillsammans med lite vispad grädde.

Dela
(0)

Mumsiga chokladrutor

ca 20 rutor

150 g ljus choklad
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning
ca ¾ dl hallonsylt

Ugn 175°

Gör så här

1. Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme i en kastrull. Låt svalna.

Annons

2. Vispa ägg och socker lätt, utan att det blir pösigt. Blanda de torra ingredienserna.

3. Rör samman allt till en jämn smet.

4. Häll smeten i en form, ca 25×30 cm, klädd med bakpapper. Klicka hallonsylt över smeten.

5. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna. Skär i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

 

 

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…